אודות תמריה
הכול החל לפני למעלה מ- 30 שנה! זמנים בהם לטעת עצי תמר מג’הול בישראל היה בגדר הימור…, משפחות חלוציות שלמות – תושבי מרכז הארץ, העתיקו את מקום מגוריהם לאזור הבקעה והערבה, ונטעו שם אלפי דונמים של עצי תמר מג’הול – בהם הורינו…
חברת ‘תמריה’ הנה חברה העוסקת בגידול, שיווק וייצוא תמרים.
אנו, דור שני למשפחות חקלאיות, בעלים של למעלה מ- 1,500 דונם של תמר מג’הול – המיועד רובו ככולו לייצוא, החלטנו לאפשר לכול תושב בישראל ליהנות מהתמר מג’הול האיכותי ביותר בעולם! תמר מג’הול עסיסי, סופר-ג’מבו, פרי איכותי במיוחד הגדל על גדות ים המלח אך כמעט כל יבולו נמכר לשווקים בחו”ל, ולפיכך הנכם כמעט ולא נתקלים בו בשוק הישראלי המקומי, ואם כן, אזי במחיר גבוה במיוחד…
אנו ב”תמריה” החלטנו לשנות זאת.
אנו מאמינים שמגיע לכול משפחה בישראל ליהנות מהמג’הול האיכותי בעולם, פרי טרי אשר יגיע ישירות מהמטע שלנו עד ביתכם ובמחיר שווה לכל נפש!
אז מהיום, גם אתם יכולים להתחיל ליהנות מהתמר העסיסי והבשרני ביותר בעולם, פרי רך, בעל טעם קרמל מענג ומתוק במיוחד, ואגב, זהירות – הוא ממכר!
לירון בנו, יוסי כפיר, יונתן מאושר.
יש לנו את התענוג המושלם לכל סגנון חיים
אני רוצה להוריד במשקל
הצורך התמידי שלנו במתוק אינו נעלם גם כאשר אנו מבקשים לרדת במשקל. אין ספק שטעם הקרמל המתוק והעשיר של פרי התמר, לצד מרקם הטופי המפנק שלו, מעניקים תשובה הולמת לצורך שלנו במתוק. אך יותר מכך, לתמר שלושה יתרונות משמעותיים לאלה המבקשים לרדת במשקל –
1. תכולת השומן בתמר היא אפסית, מה שתורם באופן משמעותי לצפיפות קלורית נמוכה ביותר ביחס למתוקים אחרים. שוקולד למשל, מכיל 30 אחוזי שומן ויותר, ואילו בתמר, פחות מחצי אחוזי שומן. זו הסיבה בגינה תכולת הקלוריות בתמר יבש היא כמחצית מתכולת הקלוריות בשוקולד.
2. תכולת הסיבים התזונתיים בתמר הנה גבוהה מאוד ( כ- 8 גר’ בכול 100 גר’ מג’הול), מה שמביא לקצב ספיגת פחמימות לדם בינוני נמוך. קצב ספיגה נמוך זה הוא אשר מביא לתחושת שובע לאורך זמן כאשר אנו צורכים את פרי התמר. בניגוד אגב לממתקים אחרים אשר אינם מעניקים כול תחושת שובע (מבלי כמובן לפרט אודות חסרונם הקלורי…).
3. הסיבים התזונתיים בפרי התמר התורמים לתחושת השובע הם אלה אשר אחראים גם לתפקוד תקין של מערכת העיכול בכלל, לקצב חילוף חומרים גבוה בפרט. חילוף חומרים גבוה זה מקדם את תנועות המעיים שלנו, ומסייע בכך באופן משמעותי לירידה במשקל.
לאור כול אלה, אין ספק שבמסגרת מאמצינו לשמר את משקל הגוף שלנו, עלינו לאמץ את פרי התמר כחלק מהתפריט היום יומי שלנו.
זה בשביל הספורט
התמר הוא פרי דל שומן ועשיר בפחמימות המספקות אנרגיה לפעילות שרירים מאומצת, מה שהופך אותו לפרי האולטימטיבי לפני, במהלך ואחרי אימון. העובדה כי התמרים קלים לעיכול וטבעיים, הופכים אותם למועדפים בקרב חובבי הכושר ביחס לכול חטיף דגנים או מקור אנרגיה מעובד ועשיר בסוכרים. הודות לשילוב זה של פחמימות פשוטות וטבעיות בתמר, יחד עם מינרלים חיוניים (אשלגן, מגנזיום, סידן), הופכים את התמר לפרי האופטימלי לפני ובמהלך אימונים אינטנסיביים ביותר כגון ריצה, ספינינג, אופניים ועוד
אני רוצה לאכול בריא
לאכילת תמרים יש יתרונות בריאותיים רבים – הם עשירים בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים הנחוצים מאוד לגופנו. הם מכילים סידן, זרחן ומגנזיום – החשובים מאוד לשמירה על רמות לחץ דם תקינות, ושילובם יחדיו בפרי תורמים באופן משמעותי לבריאות וחוזקם של עצמות גופנו.
הסיבים התזונתיים בתמר – לרבות נוגדי החמצון – מסייעים לשמור על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מניעת עצירות ומניעת תהליכים סרטניים במעי הגס.
עובדת היות התמר פרי המכיל שילוב של כמות נתרן אפסית, יחד עם כמות אשלגן גבוהה מאוד, מסייעת באופן משמעותי למניעת יתר לחץ דם, ובהכרח, למניעת התקפי לב, שבץ מוחי או מחלות כליה. מחקרים מראים כי ככל שהיחס נתרן-אשלגן בתזונה גבוה יותר – כפי שמתקיים בתמר – כך שעור התמותה ממחלות לב וכלי-דם היה נמוך ב-עד כ-50% ! לאור העובדה שמחלות לב הנן בין גורמי המוות המובילים בישראל, הרי אכילת תמרים הנה בבחינת תזונה מקדימה לתרופה….
לאור כל הנ”ל, יותר ויותר אנשים מאמצים את התמר כחלק מהתפריט היום יומי שלהם, התמרים הם בריאים ואף נחוצים לגופנו, ומעבר לכך – הם פשוט טעימים להפליא!
אני על תזונה ללא גלוטן
לא משנה מה היא הסיבה – מחלת צליאק, דיאטות טרנדיות השוללות צריכת גלוטן או אפילו גישה לפיה תזונה ללא גלוטן בריאה יותר – אחת הבעיות העיקריות של אנשים הבוחרים בתזונה ללא גלוטן, היא צריכת מוצרי מזון דלים בסיבים תזונתיים וויטמינים שהנם משמעותיים מאוד לתזונה בריאה ומאוזנת.
אנו ב’תמריה’ גאים בכך שכול מגוון קינוחי התמרים שלנו נטולי גלוטן, אך בעיקר, הם משמרים את היתרונות הבריאותיים של פרי התמר, ובנוסף, הם מכילים רכיבים טבעיים אחרים התורמים כולם לחיזוק עצמות הגוף, הלב, מערכת כלי הדם ומערכת העיכול שלנו.
שלל הוויטמינים, נוגדי החמצון והסיבים התזונתיים המצויים בשפע ברכיבי הקינוחים שלנו, הם אלה אשר מביאים לאיזון בריאותי גם בעבור אלה הנמנעים מצריכת גלוטן.
אני הריונית
הוכח באופן חד משמעי כי אישה הרה הצורכת 3 תמרים ביום במהלך החודש האחרון להריונה –
1. תחווה לידה ספונטאנית וטבעית – תהליך מחיקה ופתיחה מהיר יותר של צוואר הרחם, ללא כול צורך חומר מזרז.
2. היא תמנע פקיעה מוקדמת של קרומי השפיר- מה שימנע את הסיכון שלה ללקות בזיהום, ימנע את התעצמות כאבי הצירים במהלך הלידה, ויתרום לזרימת דם תקינה לעובר.
3. התמר עתיר באשלגן ונחושת החיוניים להתפתחות תקינה של מערכת העצבים וכלי הדם של העובר בעת שהותו ברחם אמו.
אגב, גם לאחר הלידה, אכילת תמרים תתרום להעשרת חלב האם בחומרים מזינים מאוד – לחיזוקה שלה, לחיזוק התינוק ולהמשך התפתחות תקינה של מערכות גופו.
בא לי מתוק ללא רגשות אשמה
כשמתחשק משהו מתוק, תמר הוא פתרון נפלא. טעם מתוק ועשיר, מרקם בשרני ועסיסי, כ- 57 קלוריות בלבד בתמר מג’הול אחד גדול, וכבונוס, מקבלים אוצר תזונתי של עשרה מינרלים, שישה ויטמיני B, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.
אין ספק שהפרי ורכיביו מדברים בעד עצמם.