מצרכים
500 גרם (1 חבילה) תמרים מגולענים
1 כוס אגוזי מקדמיה/ לוז/ קשיו קצוצים גס
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
2 כפות אבקת קקאו מסוג משובח
אופן ההכנה
שמים בקערה בינונית את התמרים ומחממים אותם במיקרוגל כדקה, כדי לרכך אותם מעט.
מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים (או לשים) לתערובת אחידה.
מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים. מעצבים בידיים מכל חלק פירמידה מוארכת, רול מוארך עגול או מרובע (התערובת גמישה כמו פלסטלינה).
עוטפים החלקים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
לפני ההגשה חותכים החלקים לפרוסות.
טיפ
כדי ליצור עניין ויזואלי מומלץ לחתוך את האגוזים בצורות שונות: חלקם לחצות, חלקם לפרוס דק, חלקם לחתוך לקוביות וכד’.
מאת מרילין איילון – בעלת הבלוג Ma Blogeria, מחברת הספר “שבוע במטבח של מרילין” בהוצאת מייזליק ספרים.